lørdag 24. august 2013

Barnebarnbesøk og herlig blåbærpai

For en herlig sommer det har vært - og er!
Koselige turer og utrolig mye finvær
har ikke fristet til inneliv og tid foran PC'n,
så det har ikke vært mye å lese her inne.
Trivelig besøk de siste dagene før skole- og barnehagestart -
akkurat i tide for en liten skogstur for å
samle ingredienser til en blåbærpai:
 

Det ble plutselig veldig stille, og vi måtte
sjekke hvor minstemann hadde tatt veien.
Her er svaret -
intens konsentrasjon må til når bæra skal tres på strå :-)
 
  
  
 
Vel hjemme var det fram med resten av ingrediensene,
og oppskriften på en helt herlig blåbærpai:
 
 
Paibunn:
 
125 g smør
3,5 dl hvetemel
1/2 ts salt
1-2 ts sukker
1-2 ss kulturmjølk
 
Smuldre smøret i melet til en kornete masse,
dryss salt og sukker over og
samle deigen med kulturmjølk.
Elt den raskt og lett sammen og
la den ligge kaldt ca. en time.
Kjevle ut deigen og legg den i en stor terteform.
Formen må smøres og strøes.
Halvstek paibunnen
(ca. 15 min, 200 grader på midterste rille).
 
Skyll og rens 250 g blåbær (jeg tok en god del mer).
Dryss bærene med sukker og
ha dem i det halvstekte paiskallet.
Visp sammen 3 egg, 4-5 ss creme fraiche, 2 ss sukker
og 1/2 ts vaniljesukker.
Hell blandingen over bærene
og stek paien i 15-20 minutter til.
 
Vi spiste den med Piano vaniljesaus til.
 
 
Knallgodt!
 
Vi spiste og spiste, og så spiste vi enda litt til -
vi spiste faktisk så mye
at vi etterpå var enige om at
neste blåbærpai blir høsten 2014 :-)
 
 


3 kommentarer:

  1. Härliga bilder och en ljuvlig paj! Jag nästan känner hur den doftar!

    Ha en fortsatt fin helg i det vackra vädret!

    SvarSlett
  2. Pajen ser jättegod ut. Tror du hade "ss" är matsked (msk)?

    SvarSlett
    Svar
    1. Du har rett. "Ss" står for "spiseskje", som er det samme som "matsked" på svensk. : )

      Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...